top of page
plusje.png

Tijdens de periodieke controle wordt er vooral gericht op preventie. Bij preventie in de tandheelkunde ligt de nadruk op het voorkomen van gaatjes (cariës) en tandvleesproblemen (parodontitis). De behandelaar kan poetsinstructies geven of adviseren over het voorkomen van gaatjes en het aanpassen van voedings- en mondgewoontes. Doorgebroken blijvende kiezen kunnen ter preventie van gaatjes geseald worden. Hierbij wordt er zonder de boor te gebruiken, een laagje in de diepe groeven van de kiezen aangebracht, zodat deze beter beschermd zijn tegen gaatjes.

Preventie
plusje.png

De mondhygiëniste en preventie-assistente reinigen uw gebit door het verwijderen van tandsteen en tandplaque. Om uw mondhygiëne thuis verder te verbeteren, kunt u individuele adviezen en instructies krijgen. Afhankelijk van de situatie van uw tandvlees en de hoeveelheid aanwezige tandsteen en tandplaque wordt een persoonlijke recall termijn afgesproken.

Gebitsreiniging
plusje.png

Als een zenuw van een tand ontstoken is of er bevindt zich een ontsteking aan de wortelpunten dan kan dit worden verholpen door middel van een wortelkanaalbehandeling. Uw tand wordt geïsoleerd met rubberdam en vervolgens van binnenuit gereinigd. Om de behandeling zo goed mogelijk uit te voeren gebruiken we een microscoop bij de behandeling.

Wortelkanaalbehandeling
plusje wit.png

De rubberdam, ook weleens cofferdam genoemd, wordt gebruikt om een tand of een groep tanden te isoleren. Hierdoor wordt het werkterrein droog en schoon gehouden, wat onmisbaar is bij een wortelkanaalbehandeling. Rubberdam gebruiken wij altijd bij het verwijderen van een amalgaam vulling, dit doen we om te voorkomen dat u stukjes amalgaam in uw mond krijgt.

Rubberdam
plusje.png

Wanneer een tand of kies erg beschadigd of verzwakt is dan kan een kroon essentieel zijn. Een kroon is tegenwoordig in de meeste gevallen gemaakt van porselein. De door de tandtechnieker gemaakte kroon wordt over uw tand geplaatst om het te versterken of te verfraaien.

Indien één of meerdere tanden of kiezen in het gebit ontbreken dan kan er worden gekozen om een brug te maken. Een brug is een overspanning tussen twee tanden of kiezen waarbij we een kunsttand tussen uw eigen tanden plaatsten. Dit zorgt voor een beter kauwvermogen en het voorkomt dat andere tanden scheef gaan staan.

Kroon- en brugwerk
plusje.png

Een volledige prothese of kunstgebit vervangt de natuurlijke tanden en kiezen wanneer deze verloren zijn gegaan. Indien men niet goed kan kauwen of functioneren met een kunstgebit dan kan er worden gekozen om een klikgebit te maken. Een klikgebit zit vast door middel van implantaten waar het gebit op vast klikt.

Protheses
plusje.png

Indien er een tand verloren gaat, zijn er verschillende mogelijkheden om uw gebit weer aan te vullen. Een van de mogelijkheden is het plaatsen van een implantaat. Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak geplaatst wordt. Hierop kan, afhankelijk van de situatie, een kroon, brug of gebit gemaakt worden. 

Implantologie
bottom of page